HIF:s hela register får motståndarna att tappa huvudena
Daniel Andersson var väldigt nöjd med försvarsspelet och anser att det bäddade för HIF:s offensiva framfart.

HIF:s hela register får motståndarna att tappa huvudena

HIF spelade för första gången i år ut hela registret över de 90 minuterna. De holländska besökarna chockades. Dessutom kom de till Olympia, drabbade av underskattning.

- Ska man summera så var det ett imponerande försvarsspel av hela laget. Aggressiviteten var kanon. Sen var det ett uns underskattning redan i Holland frånd deras sida. När vi visade upp vårt register tappade de huvudet, säger en stolt Daniel Andersson efter matchen.

HIF spelade en av de bästa matcherna, om inte någonsin, så på väldigt, väldigt länge. Heerenveen var kanske inte den bästa av danspartners, men HIF klarade av pressen att stå för hela arrangemanget på egen hand. Även om det blev lite svettiga slutminuter med ett räddat skott på mållinjen av Erik Wahlstedt efter det onödiga baklängesmålet, var Heerenveen aldrig ens nära att komma upp i HIF:s klass.

- De hade inte våldsamt mycket. Det var några skott som jag höll, fortsätter Daniel.

Att Heerenveenspelarna var chockade rådde det ingen tvekan om, men att HIF skulle köra över sina motståndare totalt var det ingen som vågade tro. HIF var dock tvärsäkra på sin uppgift.

- Vi visste att vi kan skapa och hoppades att Heerenveen skulle blotta sig. Vi var alldeles för passiva i Holland. Men tanken har alltid varit att vi skulle skicka hem dem i chock.

Daniel Andersson får medhåll av lagkaptenen Henrik Larsson, som såg ut att trivas riktigt bra på Olympias gröna matta. För honom var det ingen som helst tvekan att HIF har vad som krävs för att rubba de största.

- Det är många som är förvånade, men vi i gruppen är inte förvånade. Vi vet att vi är ett bra lag, säger Henrik Larsson.


Mikael Öhrn2007-10-05 13:20:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"