VV England: "Kulusevski dominerar i Premier League"

VV England: "Kulusevski dominerar i Premier League"

Domarsnack, Kulusevskis dominans och Tuchel tar över Three Lions.

Tyvärr är det alltid snack om domarna. Efter varje omgång. Arsenal har känt sig förfördelade när både Declan Rice och Leandro Trossard fått sitt andra gula efter att ha sparkat bort bollen efter avsblåsning. Argumentet har varit att domarkåren inte är konsekvent, när flera andra spelare gjort liknande saker utan att de har bestraffats.

I helgen gjorde William Saliba något instinktivt och dumdristiskt när han la handen på Evanilsons axel, vilket ledde till rött kort efter en titt på skärmen. Saliba var inte ens irriterad eller uppgiven, då han nog fattade vad han hade gjort. Men så kom då en snarlik situation mellan Chelsea och Liverpool... som inte dömdes på samma sätt. Som Erik Niva argumenterade i studion är det ju inte exakt samma sak, men det leder ändå till detta evinnerliga snack i media om att lag inte bedöms på samma sätt.




Hyfsad träff av Gvardiol när City kvitterade mot Wolves.


 
  Förra veckan kom beskedet att Three Lions anställer Thomas Tuchel. Detta gav såklart en hel del reaktioner i engelsk media. Många uttalade sig om att de hade hoppats på en engelsk manager istället.

  Men vem hade varit ett lämpligt realistiskt alternativ? Många hoppades på en som Eddie Howe, som dock meddelade att han inte ens var en av de tio som intervjuades.


 

 

 


West Hams Mohamed Kudus tappade helt konceptet mot Tottenham och fick först bara gult kort av Andy Madley, efter en situation som kunde gjort tre röda kort.

 
 
“If you have to lose, this is probably the way you want to.” 
/ Enzo Maresca var stor i förlusten mot Liverpool. Chelsea ser ut att vara på riktigt den här säsongen.


Lite annorlunda beteende av David James, minst sagt.
 

Gary O'Neil passar väl in under denna kategori, även om jag förstår att Wolves känner sig förfördelade historiskt sett och detta bara spär på allting. Men med tanke på alla mål som Premier League har släppt den här säsongen när utespelarna stör målvakten, så hade det varit otroligt fånigt att helt plötsligt dömma bort John Stones 1-2 mål.


*
Tappad sådan i alla fall när Cardiff mötte Plymouth. Hur funkar man när det spårar ur såhär?
 

 
Söndag 17.30: Arsenal-Liverpool
Otroligt viktig sexpoängsmatch väntar på söndag. Kan Arsenal repa sig efter förlusten mot Bournemouth?

 
Dejan Kulusevski har en strålande säsong i Tottenham och har kommit bort från högerkanten till den position han helst vill ha, fri på mitten. Och som han gör det!

 
 

Tottenhamredaktionen frågar sig: "Hur viktig är Kulusevski"?

Henrik Örtenvik2024-10-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om England